Le Marche ligt tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee. Ancona, de hoofdstad, is een havenstad aan de Riviera del Conero, vloeiende  groene hellingen bedekt met olijfboomgaarden, zonnebloemen en landbouwvelden, middeleeuwse stadjes met kastelen en besneeuwde Apennijnentoppen maakt Le Marche een van de grote onbekende regio’s van Italië.

Country House Le Marche (ondanks dat het in een zeer rustige omgeving ligt) is een uitstekend startpunt voor diegenen die de omgeving willen verkennen. Le Marche  is zo rijk aan geschiedenis, kunst en prachtige natuurlijke landschappen waar oude verhalen en fantastische legendes weer herleven. Elke plaats, elke stad,zelfs de kleinste, heeft verrassende schoonheden in petto voor degenen die deze willen bezoeken.

In de provincie Fermo zijn talloze schatten te bewonderen en ook activiteiten die georganiseerd kunnen worden voor de meer avontuurlijken. Op slechts 10 minuten afstand van Fermo vindt u de Castagno met de beste schoenenmerken en meer zoals Tod’s en Nero Giardini.


  • Fermo

Fermo, stad vol geschiedenis en vooral bekend om zijn gastvrijheid, heeft zoveel meer te bieden dan alleen geweldige restaurants. Fermo heeft overblijfselen uit de renaissance bewaard die kunnen worden bezichtigd vanaf Piazza del Popolo; kerken en kathedraal, adellijke paleizen, binnenplaatsen en gevels. Art Gallery vol met gotische schilderijen; de bibliotheek een van de meest gerenommeerde in Italië met boeken uit de 17e eeuw; scala aan musea en de echte ster – Theater “dell” Aquila, een van de grootste en mooiste theaters in Le Marche.

  • De kloven van Dell’Infernaccio

Beschermd landschap van beukenbomen en kloven doorkruist door wandelroutes en een oud pelgrimspad. De natuurlijke kloof van Infernaccio  is een populaire plek om te wandelen. Vanaf hier kunt u de verborgen waterval, de bron van de rivier de  Tenna (Capotenna)en de hermitage van San Leonardo bezoeken.  

  • Falerone – Romeins Theater

Groot aantal overblijfselen van een theater van beton met metselwerk, gebouwd in 43 voor Christus, is 49 meter in diameter, opgegraven in 1838 en zijn nog steeds zichtbaar. Er staat ook een amfitheater maar deze is minder goed bewaard gebleven. Tussen de twee is een waterreservoir verbonden met overblijfselen van baden.

  • Porto San Giorgio

Porto San Giorgio is een badplaats tussen Lido di Fermo en Marina Palmense aan de Adriatische kust. Het strand is breed en lang, bestaat uit fijn zand en rijk aan voorzieningen,  winkels, bars en restaurants voor toeristen van alle leeftijden. Er is een fietspad dat langs de lange rij oude palmbomen loopt.

  • Moresco

Moresco is een prachtige 12e eeuwse stad met een  toren van 7 zijden en 25 meter hoog. De grote 16e-eeuwseklokl luidt nog steeds elke dag afwisselend met de klok op de klokkentoren die is gebouwd om het kasteel te bewaken en te verdedigen. Moresco  heeft  een  interessant verhaal, het beste is om het zelf te verkennen.

  • Conero

De Conero  Riviera bestaat uit een uniek en gevarieerd landschap en heeft veel te bieden. Er zijn twee soorten badplaatsen. Kleine resorts liggen onder de kalkstenen piek van Monte  Conero  zoals  Portonovo,  Sirolo  en  Numana. Dan zijn er grotere plaatsen met een levendige sfeer en een druk nachtleven zoals  Marcelli. Het beste is om uw parkeerplaats van tevoren te reserveren.

  • Grotten van Frasassi

De Grotten van Frasassi  zijn een karstgrottensysteem in de provincie Ancona,  ze behoren tot de beroemdste grotten in Italië met fascinerende ondergrondse kamers. Een van de grootste bekende  grottenstelsels in Europa. Een bezoek waard.

  • Wijnboerderijen

Er zijn verschillende prachtige wijnboerderijen in de provincie Fermo die wijnproeverijen en rondleidingen aanbieden. We kunnen u meer informatie geven als u hulp nodig heeft bij welke wijnboerderijen u moet bezoeken.

  • Ascoli Piceno

Je dwaalt door de smalle middeleeuwse straatjes vol geschiedenis. Het licht schijnt door de bijna 100 torens in de stad. Ook vindt u hier in Ascoli een Piazza del Popolo en kunt u uitrusten op het terras van de beroemde Caffé Meletti terwijl u de stad bewondert. Deze prachtige stad heeft maar liefst 27 kerken, vele pleinen en is eigenlijk een  groot openluchtmuseum gevuld met de rijke Italiaanse cultuur, architectuur en geschiedenis, maar ook om te winkelen. Het recept voor de gevulde, gefrituurde olijven komt van Ascoli.